Beneficii ale razelor solare și ale bronzului
Marea a fost întotdeauna favorită pe listă atunci când a venit vorba de un concediu sau vacanță, în special în sezonul estival. Apartamentele pe plajă au fost mereu favorizate și cele mai căutate în ceea ce privesc cazările sau chiar și o locuință permanentă, la malul Mării Negre.
Cu toții iubim marea, soarele, valurile mării, aerul sărat, nisipul fierbinte. Suntem mereu nerăbdători de venirea verii, de temperaturile ridicate și mai ales de bronz, dar, te-ai gândit vreodată ce beneficii poți avea din urmă acestuia? Nu numai că ne bronzează pielea frumos și rezistă pe tot parcursul anului, dar trebuie să știm că soarele produce radiații ultraviolete care de asemenea au și efecte pozitive, cu o importanță destul de mare în ceea ce privește sănătatea. Iată o listă cu efectele pozitive pe care le are expunerea către razele UV.
Arăți bine, te simți bine
Bronzul este sănătos în cantitați limitate, bineînțeles, la anumite ore indicate, în așa fel încât să nu afecteze în mod negativ pielea. Bronzul pielii mereu te va face să arăți bine, rezistând pe tot parcursul anului și oferindu-ți și mai multă încredere în propria persoană. De asemenea, pielea va fi mult mai hidratată, bronzul uniformizând aspectul acesteia, vei obține doza recomandată de vitamina D, și bineînțeles, îți va îmbunătăți starea de spirit. Cine nu și-ar dori un bronz frumos și sănătos? Așa că nu ezită să te bucuri de soare într-o vacanță mult așteptată și meritată la malul mării!
Vitamina D
Cu toții știm cât de importantă este vitamina D pentru organism, mulți dintre noi cred doar că avem nevoie de această vitamină doar pentru energie și bună funcționarea zilnică a organismului, însă ajută și la fixarea calciului în oase și a fosforului, prin razele solare. Mai mult, vitamina D previne osteoporoza, cancerul și boli ale inimii. De asemenea, aceasta este necesară funcționarii corecte a sistemului imunitar pentru a lupta împotriva bolilor. Totodată, pielea se hidratează, căpătând un aspect catifelat și sănătos.
Este utilizarea terapeutică a luminii solare. Suficientă de vitamina D împreună cu dieta și exercițiile fizice au apărut ca unul dintre cei mai importanți factori preventivi în sănătatea umană. Studiile leagă acum deficitul de vitamina D cu rate mari ale unor forme de cancer, boli de inimă și alte afecțiuni și boli. De asemenea helioterapia are efect pozitiv asupra sistemului imunitar și este recomandată pentru orice vârstă datorită faptului că promovează detoxifierea elementelor negative. Atât prin radiațiile directe, dar și prin umiditatea aerului maritim, efectele helioterapiei sunt binevenite atât pentru persoanele sănătoase dar și pentru cele suferinde, având efecte extraordinare în menținerea sănătății. După helioterapie este indicată o baie în apa mării pentru rehidratare.